Mariana Josan


Are 19 ani și este studentă la Academia de Studii Economice din Republica Moldova, facultatea finanțe și bănci. Are o fire creativă, carismatică și ambițiooasă, tocmai din cauza căreia mereu încearcă să iasă din zona ei de confort pentru a-și depăși limitele.
Iubește teatrul, se simte bine atât în rol de spectator cât și cel de actriță. Îi place riscul, viteza, adoră mult să conducă. Aflăm mai multe despre eroina noastră în cele ce urmează:

– Atâta timp cât iubești să dărâmi hotare, îți place extrimul și ești gata pentru schimbări, în această învălmășeală de varietăți, cum apreciezi colaborarea cu fotomodel.md: o experientă nouă, ceva ordinar sau extraordinar? Ai avut de trăit emoții noi în timpul sesiunii foto realizate? Povestește-ne puțin despre aceasta.
– Este prima mea experiență în acest domeniu. Mereu am visat la o ședință foto profesională, însă de fiecare dată găseam câte o scuză. Datorită colectivului de profesioniști – fotomodel.md, am deschis noi viziuni, ei mi-au demonstrat că e posibil să închizi ochii la ce te înconjoară și sa uiți de rutină, astfel formând un cuplu, un cuplu între mine și camera. Vreau să le mulțumesc enorm pentru răbdarea de care au dat dovadă, ca să îmi demonstreze că nu e un simplu joc între obiectiv și mimica, ci un ansamblu întreg de emoții, trăiri și sentimente.

– Cum te-ai simțit în fața camerei de luat vederi, dat fiind faptul că ași făcut și un suport video?
– Inițial, eram timidă, recunosc, cred e ceva normal pentru un începător. Însă odată ce am început să simt euforia care domina, muzica cu gust și întelesul din doar o privire a cameramanului, m-au ajutat să prindă sens acțiunile, să apără idei noi, multe, diverse, care, cred eu, vor forma un tot întreg.

– Minunat. Deci care ar fi mesajul transmis de tine fetelor ce abia urmează să înceapă o colaborare cu fotomodel?
– Timiditatea, neîncrederea, acestea sunt niște stări parazite pe care trebuie să le evităm. Împachetați curajul, drive-ul, fantezia și rezultatul vă va uimi! Așadar, colectivul de profesioniști fotomodel.md, vă va ajuta la cultivarea noilor semințe roditoare.

– Care ar fi noțiunea ta pentru arta fotografică? Ce este fotografia pentru tine?
– Personal, consider că arta fotografică este o măiestrie, un joc de roluri nu atât de ușor cum poate părea la prima vedere. Iar fotografia, este rodul muncii, este oglinda care-ți reflectă trăirile, momentele bune, ori rele. Ea trebuie să fie o creație, care să provoace numai și numai admirație mereu!

– Mulțumesc frumos Mariana pentru răspunsurile frumoase pe care mi le-ai oferit și nu în ultimul rând pentru această colaborare productivă cum ai zis-o și tu ulterior! Echipa fotomodel.md îți dorește numai bine, realizări furtunoase pe plan personal și profesional, să fii mereu atât de zâmbitoare și plăcută precum ești. Și te așteptăm cu drag pentru noi coloborări!

Jurnalista: Daniela Sirbu

Parteneri: BSL Fashion, Atrium, of. 3032

Membrii echipei


Mariana JOSAN
Model

Ruslan TURCANU
Cameraman

Toate imaginile sunt cu drept de autor © Fotomodel.md